Els dies 2, 3 i 4 de febrer Ortells viurà les seues festes majors amb activitats per a tots els públics

La representació de la Vida del Sant i l’encesa de la barraca donen l’inici a aquesta festivitat

Ortells celebra aquest cap de setmana les festes en honor a Sant Antoni i Sant Blai. Aquestes compten amb activitats per a tots els públics durant els dies 2, 3 i 4 de febrer per tal que tots els veïns i veïnes d’Ortells puguen gaudir de la festa per excel·lència de l’hivern als Ports.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “les festes d’Ortells estan carregades d’activitats tradicionals i festives”. D’aquesta manera, ha comentat que “enguany es representa la Vida del Sant abans de l’encesa de la barraca, a més de les cercaviles i processons característiques de les festes del poble”. Finalment, Malú ha aprofitat “per a convidar a tots i totes a les festes de Sant Antoni i Sant Blai a Ortells, ja que és una festa molt participativa i tradicional d’aquesta zona”.

Programació de Sant Antoni i Sant Blai a Ortells

El divendres comencen les festes de la localitat amb una Cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella a les 21.30 hores. A continuació, a la Plaça Major es representa la Vida del Sant a partir de les 22.00 hores. Després es cremarà la barraca i eixiran les Botargues mentre reparteixen pastes, moscatell i aiguardent. Finalment, hi haurà ball popular al Forn a les 00.00 hores.

El dissabte és el dia que concentra més activitats a Ortells. D’aquesta manera, al matí els Gaiteros de Morella realitzaran una Cercavila a les 11.30 hores. A continuació Missa i Processó. A les 12.00 hores Retaule i Vi d’Honor. A la vesprada, a la Plaça Major, tradicional Oferta amb plats típics i xocolatada. Per a finalitzar la jornada, actuació de la Rondalla de Morella al Forn a les 18.30 hores.

El diumenge comença amb una Cercavila a les 11.00 hores. A continuació Missa, processó, Retaule i Vi d’Honor. Finalment, el dilluns 5 de febrer, Missa de difunts a l’església.