Aquestes són les festes majors amb activitats tradicionals per a tots els públics

Ortells es prepara per a viure les seues festes majors en honor a Sant Blai i Sant Antoni. Així, els veïns i veïnes de la localitat es reuneixen per a realitzar les tradicionals activitats d’aquesta festa tan característica de l’hivern als Ports. D’aquesta manera, la cremà de la barraca i la tradicional Oferta amb plats típics i xocolatada són les principals activitats de la festivitat que tindrà lloc entre l’1 i el 4 de febrer.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “les festes d’Ortells estan carregades d’activitats tradicionals i festives”. D’aquesta manera, ha comentat que “l’encesa de la barraca, a més de les cercaviles i processons característiques de les festes del poble són molt participatives i reuneixen a tots els veïns i veïnes d’Ortells per a viure les seues festes majors”. Finalment, Malú ha aprofitat “per a convidar a tots i totes a les festes de Sant Antoni i Sant Blai a Ortells, ja que compten amb activitats tradicionals per a tots els públics”.

Programació de Sant Antoni i Sant Blai a Ortells

El divendres comencen les festes de la localitat amb una Cercavila a càrrec dels Gaiteros de Morella a les 21.30 hores. A continuació, a la Plaça Major es cremarà la barraca i eixiran les Botargues mentre reparteixen pastes, moscatell i aiguardent a les 23.00 hores. Finalment, hi haurà ball popular al Forn a les 00.00 hores amb el duo Mimanera.

El dissabte és el dia que concentra més activitats a Ortells. D’aquesta manera, al matí els Gaiteros de Morella realitzaran una Cercavila a les 11.30 hores. A continuació Missa i Processó. A les 13.00 hores Retaule i Vi d’Honor. A la vesprada, a la Plaça Major, tradicional Oferta amb plats típics i xocolatada. Per a finalitzar la jornada, actuació del Mag Dani al Forn a les 18.30 hores.

El diumenge comença amb una Cercavila a les 11.00 hores. A continuació Missa, processó, Retaule i Vi d’Honor. Finalment, el dilluns 4 de febrer, Missa de difunts a l’església.