
Torneros
És la Dansa de la Ciutat, exterioritzant les evocacions florentines que pretén amb els seus moviments.
Formada per nou dansants, integrants pels joves que son pròxims a la majoria d’edat, queden col·locats en fila índia i amb una separació de 5 metres un de l’altre.
El que porta un tratge obscur, denominat àngel, encapçala la comitiva, i la resta combina la seua desfilada marcant el pas amb la vareta amb la realització de vistoses i espectaculars piruetes, executades sempre al toc del tabal i de la gaita.

Arts i Oficis
Vuit xiquets amb peculiars vestits ballen amb un arquet al son de la gaita i del tabal.
En altre moment de la dansa fan una pantomima dels diversos oficis que representen (cadirer, impremter, fuster, sastre, obrer, ferrer, sabater, teixidor).
Es la dansa pròpia del Gremi de les Arts i Oficis.

Llauradors
Nou xiquets i nou xiquetes dansen al so del tabal i la gaita, fent peculiars caragols.
Les xiquetes porten mantó de Manila i van vestides de llauradores, els xiquets, també de llauradors, porten uns sombrerets triangulars molt característics. El xiquet del centre, amb un aladre a l’esquena, fa la relació davant la Verge a la porta de la Confraria.
Correspon al Gremi dels Llauradors

Teixidors
Dansa inclosa en el Gremi de les Arts i Oficis, en la que 8 xiquets amb una cinta a la mà que va lligada a un asta fent trenes i caragols diversos.
En l’altra mà toquen les castanyetes.

Gitanetes
Originaria del Sol de Vila, ara adscrita al Gremi de la Joventut, es una de les danses més antigues de la ciutat.
Vuit xiquetes vestides amb faldons, mantó de Manila i davantal curt ballen amb les castanyetes al voltant d’un asta creuant unes cintes que van composant una bonica i curiosa trena de colors.

Corronquina
Recuperada per al 52 Sexenni, queda adscrita al Gremi de la Gent Gran.
Joves vestits de morellana i morellà dansen aquest ball acompanyats de la Rondalla, amb guitarres, bandúrries, llaüts, i un grup de cantadors.

Esquiladors
Va desaparèixer amb el decaure de l’ofici de esquilador, els membres del qual entrenaven als xiquets. No ix des dels anys 20 del segle passat. Un grup de xiquets disfressats d’esquiladors, amb unes tisores i un tros de pell a l’esquena simulaven l’antic ofici de pelar les ovelles, fent riure a joves i vells, amb la música de la gaita i del tabal.