És un dels moments més importants junt a l’Entrada de la Mare de Déu a Morella. Participen tots els gremis, amb les seues corresponents imatges, danses i quadres, a més de tots els elements del Capítol que es poden observar en el Corpus Christi any rere any i distintes figures locals com les peanyes dels patrons de la ciutat, l’Àliga i gegants i cabuts entre molts d’altres.

La processó general es celebra el primer dia del novenari, el dia a càrrec de l’Ajuntament i el Clero, i és junt a l’Entrada i el rosari, els tres dies on la Mare de Déu de Vallivana desfila pels carrers de la ciutat damunt de la peanya portada per 24 morellans.

És l’acte més participatiu de tot el Sexenni en el que tot el poble està representat. La vesprada del diumenge més de 500 persones participen directament en la processó a més dels milers de persones que observen i es sumen al seu pas darrere de la música de l’Associació Musical Mestre Candel, encarregada de tancar la processó.

El recorregut transcorre per tots els carrers adornats per a l’ocasió pels veïns i veïnes de la ciutat. En algun d’ells la Verge s’atura per escoltar les relacions de diferents xiquets, com és el cas del gremi dels llauradors quan la imatge passa per davant de la Confraria dels Llauradors, en el carrer La Font on s’atura per escoltar la poesia que li recita un xiquet eixint d’una espècie de taronja representant a Sant Miquel o en els Conventets de Sant Francesc i el Sol de Vila on els xiquets i xiquetes li canten cançons religioses.