L’edifici del forn ha estat una important rehabilitació per albergar activitats per als xivatans i xivatanes

Les festes de Xiva han comptat amb moltes activitats tradicionals, gastronòmiques, populars i infantils

Xiva va inaugurar ahir l’edifici del forn després de la rehabilitació que s’ha dut a terme durant els últims mesos. D’aquesta manera, s’ha aprofitat el cap de setmana de les festes per a reobrir aquest i mostrar als xivatans i xivatanes l’emplaçament que servirà per a realitzar gran varietat d’activitats al poble. L’actuació ha sigut molt important i tracta de donar un us continuat a l’edifici que no es conservava en bon estat.

D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’un edifici que era necessari rehabilitar i donar un ús continuat per a que els veïns i veïnes de Xiva puguin organitzar activitats i gaudir de les mateixes”. A més, l’edil ha comentat que “recuperar un edifici com este és recuperar, també, la memòria com a poble”.  Les obres han avançat a bon ritme i l’edifici llueix amb tot el seu esplendor. Així, els xivatans i xivatanes podran albergar més actes culturals, reunions, conferències i xerrades dins d’aquest edifici emblemàtic de la localitat a més del propi ús de forn del poble.

Finalment, Xiva ha celebrat aquest cap de setmana les seues festes. D’aquesta manera, la població ha viscut uns dies d’activitat intensa on han pogut gaudir d’aquestos dies amb caminades, parcs infantils, cucanyes, cercaviles, sopars de germanor, jocs i actes tradicionals. Les festes de Xiva són els dies que més ambient es viu a la localitat, d’aquesta manera, la població es multiplica per a gaudir d’aquestos dies especials.