Ortells és el lloc ideal per poder plantejar-te una jornada d’escapada a fer l’esport que més t’agrada.

Si ens visites podras gaudir de tranquilitat i relax en un entorn privilegiat rodejat de naturalesa.

Ací t’oferim una sèrie de propostes per poder fer a peu i poder conéixer el nostre terme municipal en tots els seus racons . Així com altres parts dels pobles veïns.

Xiva de Morella – Ortells – Forcall

PR-V 217
Distància:
12.7 Km
Temps:
2h 55′.
Dificultat:
baixa.
Topografia:
1:25.000 IGN. 545-I, 544-II, 520-III
1:50.000 IGN/SGE. 545 (30-21), 544 (29-21), 520 (30-2)

Eixim de Xiva per el carrer principal, que arriba fins al final del poble. Seguim per pista forestal seguin en el primer encreuament la pista de la dreta (la principal). Després de travessar dos barrancs xicotets veem a la dreta un indicador que ens assenyala el sender que abandona la pista i segueix en pujada fins a un coll (Coll d’Ortells).

Travessem una portera i seguim recte unes traces de sender en descens que en seguida es fa evident. Passem altra portera i continuem per sender fins aplegar a una pista forestal. Seguim per la pista a l’esquerra i no l’abandonem fins a trobar la carretera de Morella a Ortells.

Una vegada en la carretera veiem el poble d’Ortells uns 300 metres a la nostra dreta. Aquí les marques desapareixen, però cal seguir per la carretera cap a la dreta fins a trobar una pista que ix a l’esquerra (abans del poble) i baixa fins al riu Bergantes passant junt una pista de futbol sala.

La ruta creua el riu junt unes roques que el travessen. Una vegada creuat el riu, es segueix a l’esquerra per sender sempre paral·lel al llit del riu i remuntant-lo.

Arribem a un mas, a vora del riu, situat baix una gran roca. El camí travessa el mas i continua fins desembocar en una pista que seguim en la direcció que portem. Aquesta passa per unes granges i ix a la carretera d’entrada a Villores.

Seguim per la carretera a l’esquerra uns 100 metres aproximadament. De seguida, a la dreta veiem les marques de PR. La ruta abandona la carretera i segueix junt a una caseta per pista fins que, més endavant, abandona la pista a l’esquerra per a seguir per sender. El sender travessa una zona d’arbres pujant i baixant fins arribar a altra pista que seguim a l’esquerra (ací hi ha un indicador que ens marca la direcció). Seguint aquesta pista arribem a Forcall travessant el riu Bergantes per un pont a l’arribar al mateix poble.