El campanar de Xiva va sofrir desperfectes importants l’agost del 2017 quan va caure un raig

Ja s’havia actuat en l’estructura de l’edifici per a evitar més despreniments i arreglar els desperfectes

El rellotge del campanar de Xiva de Morella es comença a reparar aquesta setmana per a tornar a funcionar amb normalitat. L’edifici va patir l’impacte d’un raig l’agost del 2017, el qual va afectar a tota l’estructura i al funcionament del rellotge. Així, l’actuació pretén canviar i modernitzar els sistemes de funcionament del rellotge. Així, l’ajuntament de Morella ha signat un conveni de col·laboració amb la parròquia per a coordinar els treballs i ajudar en les despeses de l’actuació.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, ha explicat que “aquesta actuació renovarà les esferes del rellotge i modernitzarà el sistema d’aquest”. L’edil ha recordat que “el raig va afectar a tot el campanar, tant a l’estructura com al sistema de funcionament del rellotge” així que ha destacat que “es tracta d’una actuació important per a recuperar el campanar i que funcione correctament durant molt de temps”. Finalment ha explicat que “ja es va realitzar una intervenció per a evitar més despreniments i reparar els desperfectes ocasionats per l’impacte, les quals les va desenvolupar la Brigada Municipal d’Obres”.

Cal recordar que el raig va impactar al campanar de Xiva al mes d’agost del 2017 i no va causar danys personals, encara que si greus desperfectes a l’edifici i als vehicles aparcats al carrer. A més, diversos carrers es van quedar sense llum a causa de les avaries causades per l’impacte.