Aquestes comencen amb el guarniment dels carrers de la població i són característiques per l’ambient de germanor en totes les activitats

Les Festes de Xiva són en honor a la Mare de Déu del Roser i s’allarguen des del 9 fins al 15 d’agost

Les Festes de Xiva comencen el pròxim divendres 9 d’agost i s’allargaran fins al 15 d’aquest mes amb una gran quantitat d’activitats per a tots els públics. Així, els parcs infantils, gimcanes, xocolatades, processons, dinars, sopars i balls es caracteritzen per la germanor de tot el poble. A més, aquestes festes també contenen activitats culturals com xerrades o cinema durant diversos dies.

La regidora delegada de Xiva, Rocío Querol, ha destacat que “les Festes de Xiva són característiques per la seua intensa activitat i la germanor de tots els actes festius”. L’edil ha explicat que “Xiva és una localitat que multiplica la seua població durant els mesos d’estiu i encara més a l’agost, per la qual cosa les festes són molt participatives amb tots els veïns i veïnes involucrats”. Rocío també ha aprofitat per a “animar a totes i tots a gaudir de les Festes de Xiva i la intensa activitat programada per a aquestos dies”.

Programació de les Festes de Xiva

Les Festes de Xiva 2019 comencen el divendres 9 d’agost amb el guarniment dels carrers a partir de les 10.00 hores. A més hi haurà un taller infantil al Forn a les 18.00 hores i ball amb Triband a la plaça de l’església a les 22.30 hores.

El dissabte 10 d’agost hi haurà parc infantil a la plaça de l’església a les 10.00 hores i a les 16.00 hores. També estan previstos jocs d’aigua al carrer Major a les 12.30 hores. També, gimcana i xocolatada a les 18.00 hores a la plaça de l’església. Finalment, en aquesta plaça se celebrarà el sopar de germanor i ball amb el duo Caliope.

El diumenge és el dia que concentra més activitats. Així la jornada comença amb la cercavila dels Gaiteros de Morella a les 11.30 hores. A continuació, Missa en honor a la Mare de Déu del Roser a les 12.00 hores i Processó General acompanyada pels Gegants de Xiva i els Gaiteros de Morella a les 13.00 hores i vi d’honor a les 13.30 hores al Forn. A la vesprada actuarà la Rondalla de Morella a la plaça de l’església a les 17.00 hores. A les 19.00 hores, Ball del poll i repartiment de coquetes i licors. A les 20.30 hores, berenar popular i degustació de truites. Finalment, bingo popular i música a les 22.30 hores.

El dilluns 12 d’agost és el dia de l’associació de pensionistes i jubilats Mare de Déu del Roser. Així, la jornada comença amb la Missa en honor a Sant Salvador a les 12.00 hores. A les 14.30 hores, dinar d’aquesta associació i a les 18.30 hores, xerrada i projecció De Xiva a l’Himàlaia a càrrec de Jordi Sebastià.

El dimarts 13 d’agost a les 8.00 hores hi haurà una excursió sociocultural a Tortorsa per als i les membres de l’Associació de pensionistes i jubilats Mare de Déu del Roser. A les 10.00 hores al forn del poble, tallers infantils i a les 22.00 hores, cinema.

El dimecres 14 d’agost a les 8.00 hores eixirà la caminada al Santuari de la Balma pel camí de l’antiga rogativa.  A les 10.00 hores tallers infantils al forn del poble i a les 18.30 hores xerrada Paraules mortes o en desús. Finalment, cinema al forn.

El dijous 15 d’agost és l’últim dia de les Festes de Xiva. A les 10.00 hores hi haurà tallers infantils al forn. A la vesprada, a les 17.00 hores, caminada a l’ermita de la Mare de Déu del Roser. Finalment, al forn hi haurà una xerrada i cinema a les 19.00 hores i a les 22.00 hores.