Avui comencen les Festes de Sant Miquel a Herbeset.

Diumenge es celebra el II Concurs de Gossos de Rabera.

La Pobleta alberga la III edició de la trobada de Cotxes Clàssics.

 

Aquest cap de setmana Morella té un fum d’activitats programades per a tots els públics. Des d’activitats lúdiques i festives com són les Festes de Sant Miquel a Herbeset, el concurs de gossos de rabera o la trobada de cotxes clàssics de La Pobleta fins activitats didàctiques com el taller sobre arqueologia funerària i antropologia forense, dins de les jornades de la Nit de la Investigació Valenciana.

Avui mateix comencen les festes de Sant Miquel a la població d’Herbeset, i que tindran lloc fins la vesprada de diumenge. En aquestes, destaquen  actes lúdics com el concert de la rondalla de Morella, dinars i sopars de germanor i d’altres més solemnes com la missa i el retaule.

D’altra banda, dissabte a les 11:30h, a la llotja de l’Ajuntament, es durà a terme un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense. En el context de les jornades de la Nit Valenciana de la Investigació, s’exposaran les tècniques d’excavació arqueològica d’inhumacions i com les datacions radiocarbóniques  permeten obtindre la data de la mort. Després es farà un taller participatiu (amb esquelets reals) on els assistents  podran realitzar les medicions i presa de dades.

A més, diumenge a les 11:00 hores, a la Fàbrica de Giner, tindrà lloc la segona edició del concurs de gossos de rabera.  Aquesta prova és puntuable per al campionat territorial de la Comunitat Valenciana i comptarà amb la participació de pastors valencians i catalans.

Diumenge, també tindrà lloc la tercera edició de la trobada de cotxes antics a La Pobleta. Allí es reuniran més de 150 participants vinguts des de diversos punts del país i exposaran els cotxes al públic.

La regidora delegada de la Pobleta, Judit Garcia “ha animat a la gent a desplaçar-se fins La Pobleta per poder veure tots aquests vehicles”. A més, Garcia, ha afegit que “a part de la trobada de cotxes, aquesta època de tardor és excel·lent per visitar l’entorn privilegiat en el que es troba la població.”

Morella compta amb una extensa agenda cultural i lúdica durant la tardor, que es suma a les oportunitats que ofereix la natura que l’envolta. Esports com senderisme o MTB, o simplement passejar pels boscos i buscar bolets són algunes de les opcions que es poden realitzar en l’entorn de la població.

 

 

Morella, 28 de setembre de 2018