El projecte forma part del conjunt d’inversions a totes les pedanies amb un pressupost de 100.000 euros

A més, la brigada EMERGE realitza treballs de neteja i condicionament de l’entorn a Ortells i està prevista la millora del jardí botànic

L’Ajuntament de Morella ha mantingut una reunió amb l’associació Amics de La Pobleta amb la finalitat d’abordar diferents millores a la població. Així, la principal actuació tractarà de rehabilitar l’antiga escola per a obtindre un espai multifuncional. L’obra que s’ha iniciat recuperarà aquest edifici i es condicionarà la instal·lació elèctrica, així com altres instal·lacions que puguen utilitzar-se en el futur.

És un edifici no s’utilitza des de fa dècades i molt deteriorat. Així, l’actuació forma part del conjunt d’inversions de totes les pedanies amb un pressupost de 100.000 euros, de manera que es podrà oferir aquest espai al conjunt de la ciutadania per a múltiples encontres i activitats. A la vegada, com es va tractar en la reunió,  també es repararà el camí d’entrada a La Pobleta, la senyalització i altres reparacions dins del nucli urbà. En aquesta reunió també es va ocupar d’altres activitats a la població com les culturals o la instal·lació d’un punt de wifi.

La regidora delegada de La Pobleta, Judit García, ha volgut “agrair a les veïnes i veïns de La Pobleta la seua implicació per mantindre el poble” i ha explicat que “encara que estava previst des de fa temps, ja podem iniciar els treballs de rehabilitació de l’antiga escola que s’havien posposat a causa de la pandèmia de la COVID-19”. Finalment, Judit ha comentat que “ va ser una reunió molt profitosa després de mesos de desconnexió per abordar les necessitats de La Pobleta”.

El projecte de l’escola de La Pobleta forma part del conjunt d’actuacions de l’Ajuntament de Morella en el conjunt de les pedanies. Aquest compta amb un pressupost de 100.000 euros per a aquest any 2021.

Actuacions a Ortells

La brigada EMERGE realitza diferents tasques de neteja d’accessos i condicionament de l’entorn a Ortells durant aquestos dies. A més, està previst que en els pròxims mesos tinga lloc una actuació de millora en la zona de l’antic jardí botànic amb zones esportives i de joc, així com de pícnic i esbarjo. Aquest projecte també recupera l’antiga aula de la natura per a zona de cuina i barbacoa en el conjunt de les pedanies de Morella, així com en la mateixa ciutat.

Cal explicar que durant el passat any s’han instal·lat noves famílies a Ortells a causa de la possibilitat de teletreballar combinada amb la tranquil·litat i la qualitat de vida, la qual cosa atrau a la gent a viure als pobles. Així, “aquesta és una oportunitat per a frenar el despoblament que pateix el món rural”  ha apuntat la regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco. A més, “l’altre dia vam fer una visita amb els veïns i veïnes d’Ortells per a portar endavant diferents millores molt necessàries i positives per al poble” ha afegit l’edil.