L’acte principal de commemoració de l’incendi tindrà lloc el dissabte a les 12.00 hores al placet de l’església

Altres activitats durant la jornada rememoraran la solidaritat, unió i suport dels veïns i veïnes d’Ortells

El dissabte 6 de juliol, Ortells commemorarà el 25 aniversari del major incendi que ha afectat la comarca dels Ports en la història. D’aquesta manera, durant la jornada s’han organitzat diferents activitats per a recordar aquestos dies tan durs de l’any 1994, així com la solidaritat, unió i suport dels veïns i veïnes de la població, els quals es van refugiar a l’església.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “aquesta jornada és molt important per a recordar la germanor que es va produir durant aquest devastador incendi a Ortells”. L’edil ha explicat que “se col·locarà una placa commemorativa al placet de l’església on es van refugiar els i les habitants de la població”. Finalment, Malú ha volgut “convidar a tots i totes a participar en les diferents activitats d’aquesta jornada que servirà per a rememorar la solidaritat, unió i germanor durant aquestos dies tan durs”.

Cal recordar que l’incendi del 94 va afectar diferents poblacions de la comarca dels Ports com Todolella, Forcall, Villores, Palanques, Sorita, Ortells, Xiva i Morella. L’incendi va devastar 10.000 hectàrees i va cremar gran quantitat d’explotacions agrícoles i ramaderes.

Programació d’actes de commemoració a Ortells

Per a commemorar el 25 aniversari de l’incendi que va afectar Ortells, s’han preparat diferents activitats durant el dissabte 6 de juliol. Així, a partir de les 11.00 hores i durant el matí hi haurà una mostra dels bombers voluntaris de Morella-Els Ports i a les 12.00 hores començarà l’acte commemoratiu dels 25 anys de l’incendi amb descobriment de la placa al placet de l’església d’Ortells. A les 14.00 hores, dinar popular al Forn amb la projecció del documental sobre l’incendi. Finalment, màgia i humor a càrrec de Xuset el Mag i Niko Víctor de Rural al Forn.