Ortells recordarà l’incendi que va afectar la població fa 25 anys

Home/Notícies, Ortells, Societat/Ortells recordarà l’incendi que va afectar la població fa 25 anys

Ortells recordarà l’incendi que va afectar la població fa 25 anys

L’acte principal de commemoració de l’incendi tindrà lloc el dissabte a les 12.00 hores al placet de l’església

Altres activitats durant la jornada rememoraran la solidaritat, unió i suport dels veïns i veïnes d’Ortells

El dissabte 6 de juliol, Ortells commemorarà el 25 aniversari del major incendi que ha afectat la comarca dels Ports en la història. D’aquesta manera, durant la jornada s’han organitzat diferents activitats per a recordar aquestos dies tan durs de l’any 1994, així com la solidaritat, unió i suport dels veïns i veïnes de la població, els quals es van refugiar a l’església.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “aquesta jornada és molt important per a recordar la germanor que es va produir durant aquest devastador incendi a Ortells”. L’edil ha explicat que “se col·locarà una placa commemorativa al placet de l’església on es van refugiar els i les habitants de la població”. Finalment, Malú ha volgut “convidar a tots i totes a participar en les diferents activitats d’aquesta jornada que servirà per a rememorar la solidaritat, unió i germanor durant aquestos dies tan durs”.

Cal recordar que l’incendi del 94 va afectar diferents poblacions de la comarca dels Ports com Todolella, Forcall, Villores, Palanques, Sorita, Ortells, Xiva i Morella. L’incendi va devastar 10.000 hectàrees i va cremar gran quantitat d’explotacions agrícoles i ramaderes.

Programació d’actes de commemoració a Ortells

Per a commemorar el 25 aniversari de l’incendi que va afectar Ortells, s’han preparat diferents activitats durant el dissabte 6 de juliol. Així, a partir de les 11.00 hores i durant el matí hi haurà una mostra dels bombers voluntaris de Morella-Els Ports i a les 12.00 hores començarà l’acte commemoratiu dels 25 anys de l’incendi amb descobriment de la placa al placet de l’església d’Ortells. A les 14.00 hores, dinar popular al Forn amb la projecció del documental sobre l’incendi. Finalment, màgia i humor a càrrec de Xuset el Mag i Niko Víctor de Rural al Forn.

By | 2019-08-08T10:21:35+00:00 Juliol 2nd, 2019|Notícies, Ortells, Societat|0 Comments

About the Author: