Estes dos poblacions de Morella disposen ja d’aquest servei d’activitats d’envelliment actiu per als seus majors.

Després d’una primera experiència l’any passat ,amb el suport de la fundació La Caixa,ara el servei ja serà permanent durant totes les setmanes amb un servei integrat per a Xiva i Ortells.

Aquesta setmana han començat les diferents activitats socioculturals per als més majors a les poblacions de Xiva i Ortells. Dins del pla d’envelliment actiu, aquestes activitats ajudaran a fomentar les relacions personals i estimularan a la població d’avançada edat per a que no es queden a casa. Es realitzaran diferents tallers com per exemple taller de memòria o exercici físics, entre d’altres, així com hi hauran activitats obertes a petició dels usuaris.

Les anomenades unitats de respir, tindran lloc els dilluns i dimecres per la vesprada a Xiva i els dimarts i dijous, per la vesprada també, a Ortells. Cadascuna de les sessions tindrà una duració de 2 hores en les que els assitents interactuaran entre sí.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, ha comentat amb molta satisfacció que “després de nombroses peticions a la Diputació per a què subvencionaren les unitats de respir a estes poblacions, finalment s’ha aconseguit”.

Blasco, ha apuntat també la bona acollida que va tindre l’anterior curs que va finançar la Fundació la Caixa per insistir, encara més, en la petició de les dues unitats.

A més, la regidora ha destacat la importància de que estes activitats siguen dinàmiques i divertides per aconseguir la major participació possible. Així com ha deixat la porta oberta per a qualsevol suggeriment d’activitat per part dels
usuaris.

Aquestes unitats són fonamentals per a la vida de les poblacions degut a que l’hivern és més llarg que a altres municipis al tenir menys serveis i estes activitats són una manera d’eixir de casa i conviure amb la resta de veïns.

 

Morella, 17 d’octubre de 2017