964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Comencen les obres del Centre de Salut de Morella

Home/Notícies/Societat/Comencen les obres del Centre de Salut de Morella

Comencen les obres del Centre de Salut de Morella

L’edifici del centre és molt característic per estar ubicat a l’església de Sant Miquel

Aquest incorporarà el servei de radiologia i millorarà totes les instal·lacions mèdiques

Les obres del Centre de Salut de Morella han començat aquest matí. Aquestes compten amb un termini de sis mesos per a realitzar-se i consisteixen en una millora important de l’edifici. Així, l’accessibilitat a tot l’edifici, la millora en el servei sanitari i la incorporació del servei de radiologia són les principals característiques d’aquesta actuació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una obra molt important per a millorar un servei bàsic a Morella, ampliar les consultes i millorar el servei als i les pacients o el treball del personal mèdic”. A més, l’edil ha explicat que “l’edifici del Centre de Salut de Morella és molt característic per estar ubicat en una església i no ha tingut cap millora important des que es va construir als anys 80”. També ha comentat que “la nova sala de radiologia és una reivindicació històrica de Morella per a evitar llargs desplaçaments per a fer radiografies amb el que això implica per als i les pacients, com perdre dies de treball. No és just que en tota la comarca no es facen radiografies”. Rhamsés ha remarcat que “les diferents reformes són necessàries per a optimitzar la tasca dels professionals mèdics del centre”. Finalment, ha subratllat que “fa temps que treballem amb la Conselleria de Sanitat per a reformar el Centre de Salut i adaptar-lo a les necessitats d’avui en dia i avui ja s’inicien les obres”.

El Centre de Salut de Morella està ubicat a l’edifici de l’església de Sant Miquel, per la qual cosa presenta complexitat a l’hora d’abordar reformes, a més, la construcció sanitària és dels anys 80. Aquesta actuació molt necessària pretén fer més operativa la tasca del personal mèdic amb la comunicació de les consultes.

A més, el projecte inclou una sala de radiologia que apropa el servei als ciutadans i ciutadanes de la zona per a no desplaçar-se fins a Vinaròs. L’Hospital de Vinaròs és, fins ara, el centre més pròxim que ofereix aquest servei encara que es troba a prop d’una hora de la ciutat. Morella i la comarca dels Ports té una població de gent gran majoritàriament i reben moltes visites de turistes, a més de tindre una orografia complexa, la qual cosa fa molt necessari cobrir aquest servei i que no es trobe a quasi una hora de trajecte.

Cal recordar que durant el transcurs de les obres al Centre de Salut, el servei estarà ubicat a l’edifici del CISE i els serveis d’emergències a l’Hostal Nou. D’aquesta manera, es busca oferir els serveis de la millor manera possible i desenvolupar l’obra de la forma més eficient.

2018-12-17T15:14:43+02:00 Desembre 17th, 2018|Notícies, Societat|