964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella celebra el ple d’organització de l’ajuntament

Home/Notícies/Societat/Morella celebra el ple d’organització de l’ajuntament

Morella celebra el ple d’organització de l’ajuntament

Este Ple estableix la periodicitat de les sessions ordinàries que seran cada dos mesos el segon dijous del mes

També es nomenen els membres de les Comissions Informatives i Òrgans Col·legiats

Pel que fa a les retribucions, l’ajuntament comptarà amb la dedicació exclusiva de l’alcalde i dues parcials en regidories

Aquesta vesprada s’ha celebrat el primer ple de la nova corporació municipal dedicat a l’organització de l’ajuntament de Morella. Així, en aquest s’ha fixat el règim de sessions del Ple, la constitució dels grups polítics, de la Junta de Govern Local i la delegació de competències del Ple en la Junta de Govern Local, de les Comissions Informatives, el nomenament dels i les representants de la corporació en òrgans col·legiats i la fixació del règim d’indemnitzacions i retribucions dels i les membres de la corporació.

Així, pel que fa als Plenaris, aquestos tindran lloc cada dos mesos durant el segon dijous de mes. A més, hi haurà dos grups polítics amb nou regidors i regidores del Partit Socialista del País Valencià i dos del Partit Popular. La portaveu del primer serà Rocío Querol, mentre que dels populars serà Jesús Lecha i Joan Carles Marcobal serà el portaveu adjunt del PSPV. També s’ha constituït la Junta de Govern Local formada per l’alcalde de Morella i President, Rhamsés Ripollés, i les tinents d’alcalde Rocío Querol, Joel Pascual i Judit García.

Pel que fa a les Comissions Informatives, seran un total de sis: Hisenda, Planificació i millora de la ciutat, Desenvolupament econòmic i ocupació, Seguretat, convivència i civisme, Benestar i drets socials, Cultura, educació i esport. Aquestes es reuniran abans de cada ple i estan formades per quatre membres del PSPV i un del PP, excepte la de Planificació i millora de la ciutat que es reunirà cada 15 dies i compta amb cinc membres socialistes i un popular.

D’altra banda, s’han nomenat els i les representants de la corporació en els òrgans col·legiats com són, entre altres, la Mancomunitat dels Ports, la Mancomunitat Taula del Sènia, els consells municipals o l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España.

A més, s’han efectuat les delegacions respecte dels servicis municipals a les pedanies, de manera que Malú Blasco serà la regidora delegada d’Ortells, Rocío Querol la de Xiva, Judit García de la Pobla d’Alcolea i Ana Adell d’Herbeset.

Règim d’indemnitzacions i retribucions

El primer ple de la nova legislatura a l’ajuntament de Morella també ha fixat el règim d’indemnitzacions i retribucions dels membres de la corporació. Així, les percepcions seran per Ple, per Junta de Govern i per Comissions Informatives, i es mantenen les mateixes quantitats que a l’any 2011. D’altra banda, hi haurà una retribució de dedicació exclusiva a l’alcalde de Morella i President de 37.000 euros bruts i dues retribucions de dedicació parcial al 75%, 20.000 euros bruts, per a les regidories de Benestar Social i Promoció de la Salut a partir de l’u d’agost i la de Serveis Urbans i Hisenda a partir de l’u d’octubre sent considerablement inferiors als màxims legals.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “amb este ple establim l’organització dels òrgans de l’ajuntament de Morella per a treballar amb tota la capacitat de tots i totes les membres de la corporació”. A més, “quant a les dedicacions, és fonamental la presència i treball constant dels regidors i regidores, de manera que hem reforçat eixa tasca amb dues dedicacions parcials i l’exclusiva de l’alcaldia amb l’objectiu de prestar la millor atenció i treball a la ciutadania”.

2019-06-26T20:37:48+02:00 Juny 26th, 2019|Notícies, Societat|