964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella es prepara per a la Rogativa de baixada de la Mare de Déu

Home/Cultura, Morella Informa, Notícies, Societat/Morella es prepara per a la Rogativa de baixada de la Mare de Déu

Morella es prepara per a la Rogativa de baixada de la Mare de Déu

El divendres es celebra el concert “Cants de la Verge de Vallivana”.

La Mare de Déu serà acomiadada en el portal de Sant Mateu amb la poesia recitada per part de Joan Pasíes Tosca.

El recorregut de la Rogativa serà el mateix que es va estrenar a l’agost, sempre que el temps ho permeta.

 

Aquest pròxim cap de setmana es duran a terme els últims actes dins del 54 Sexenni. El dissabte a les 09:00h, des de la basílica arxiprestal eixirà la Mare de Déu de Vallivana acompanyada pels romers en la rogativa fins al santuari de Vallivana, ubicat a 24 km de la ciutat. En eixir de la ciutat, en el portal de Sant Mateu, Joan Pasíes Tosca acomiadarà a la Mare de Déu en nom de tota la ciutat de Morella, amb unes belles paraules. Aleshores les morellanes i els morellans aniran en rogativa acompanyant la imatge de la Mare de Déu fins al santuari de Vallivana, on romandrà fins al Sexenni vinent, en 2024.

Un dia abans, el divendres 19, es celebrarà el concert “Cants de la Verge de Vallivana”, a càrrec de Toni Ortí, organista; Mari Pau Medina, soprano; Sergi Medina, oboista; Gemma Medina, flautista i amb la participació de Miquel Medina a l’oboè. Aquest, tindrà lloc a les 22:00h en la Basílica Arxiprestal.

L’alcalde de la ciutat de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb la rogativa, les morellanes i els morellans posem fi a un extraordinari 54 Sexenni, en el que, una vegada més cal agrair la col·laboració a totes les persones que aquest haja sigut un èxit i comencem ja el camí cap al 55”. A més, Ripollés ha comentat que “l’itinerari serà el mateix que es va estrenar en la rogativa de l’agost, mentre no hi haja cap incidència meteorològica important”.

Així mateix, tot el recorregut s’ha coordinat amb la guàrdia civil i també en les obres de la N232 perquè tot funcione correctament com va ser a l’agost.

Des de l’administració de Vallivana es demana seguir les indicacions de l’organització.

La rogativa de baixada eixirà dissabte a les 09:00h de la Basílica Arxiprestal i farà les parades de costum (Hostal Nou, Torreta i Pont de la Bota) fins a completar els 24 kilòmetres de distància. La rogativa de pujada eixirà a les 09:30h des del Santuari de Vallivana, fent les diferents parades i arribarà a la vesprada a la ciutat de Morella. Cal destacar que es disposarà de servei d’autobús per pujar de Vallivana i baixar el diumenge.

Concurs Fotografia 54 Sexenni.

Pel que fa al concurs de fotografia del 54 Sexenni de Morella, aquest estarà actiu fins el dia 31 d’octubre, inclòs.

Recordem que el concurs consta de dos modalitats diferents: el concurs clàssic i una altra modalitat en xarxes socials. D’una banda, per participar a la primera modalitat, un mateix participant podrà presentar un màxim de 5 fotografies  i enviar-les al correu electrònic 54sexenni@gmail.com indicant el nom, cognoms i adreça del participant. Les fotografies hauran de tenir un pes mínim d’1 megabyte i enviar-se en format jpg, jpeg o tif.

D’altra banda, el transcurs de la segona modalitat del concurs es realitzarà a través d’Instagram. En aquest concurs el nombre de fotografies és il·limitat. Així s’han de penjar les fotografies en els dies establerts, utilitzar el hashtag #ElMeuSexenni i esmentar o etiquetar el compte de @morellaturística. En aquesta modalitat s’establiran dos categories, una per a premiar la fotografia amb més “likes” i una altra en què els membres del jurat triaran les fotografies guanyadores.

 

 

Morella, 16 d’octubre de 2018

2018-10-16T15:05:52+02:00 Octubre 16th, 2018|Cultura, Morella Informa, Notícies, Societat|