964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Comencen a asfaltar la carretera de Xiva

Home/Notícies/Societat/Comencen a asfaltar la carretera de Xiva

Comencen a asfaltar la carretera de Xiva

L’alcalde de Morella visita les obres, de les quals avui han començat els treballs d’asfaltat de l’últim tram de carretera de Xiva a Morella de 2,7 quilòmetres

Durant aquestos dies la carretera CV-117 estarà tallada al trànsit per a facilitar i accelerar els treballs

Avui han començat els treballs d’asfaltat de la carretera que uneix Xiva amb Morella i l’alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha visitat el desenvolupament d’aquesta actuació. D’aquesta manera, aquestos treballs conclouran les obres de la carretera, la qual ha sigut motiu de reivindicació des de fa molts anys, ja que és la via de comunicació principal de Xiva amb Morella. Aquest últim tram d’actuació abraça 2,7 quilòmetres de carretera, per la qual cosa, aquesta setmana romandrà tallada al trànsit per a facilitar i accelerar els treballs d’asfaltat.

“Per fi veiem esta obra en la seua recta final, que suposarà una millora per a la població de Xiva, principalment” ha destacat l’alcalde de Morella i, a més, ha subratllat que “els xivatans i xivatanes han de tindre els mateixos serveis que la resta d’habitants, per la qual cosa aquesta actuació és necessària”. L’edil ha recordat que “la reunió que vam mantindre a l’agost amb els veïns i veïnes de Xiva i el Diputat de carreteres va ser molt positiva per a posar solució a aquest projecte que portava anys sense portar-se a terme”. Així, ha afegit que “aquesta carretera és una reivindicació històrica de l’ajuntament i el poble de Xiva la qual portava molts anys en mal estat. Ara veiem com s’està finalitzant aquest projecte que facilita la vida dels veïns i veïnes de Xiva, gràcies a la persistència i treball que hem fet conjuntament tots i totes”.

La carretera que uneix Xiva amb Morella és el punt d’accés, també, a Morella la Vella, on s’encontren els diferents abrics i coves amb pintures rupestres. Així, aquesta carretera millora el servei per accedir a aquest emplaçament on romanen les pintures declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Cal recordar que el passat mes d’agost es va mantindre una reunió a l’ajuntament de Morella juntament amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Diputat de Carreteres, Cicle Integral de l’Aigua i Cooperació, Juan Bautista, i els veïns i veïnes de Xiva amb l’objectiu de posar solució a aquesta carretera. En aquesta reunió es va decidir que l’actuació tractaria d’aprofitar les infraestructures existents, aprofitant la màxima amplària que permet. Així, l’ample de la carretera varia de 5,5 metres, fins als 6 metres.

Durant aquesta setmana es posarà la primera capa d’asfalt, després de millorar l’amplada de tot el tram i s’obrirà a la circulació. Finalment, l’última capa d’asfalt de rodament s’aplicarà amb millors temperatures.

2017-12-19T15:34:48+02:00 Desembre 19th, 2017|Notícies, Societat|