964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella viu la festa de Sant Antoni

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat/Morella viu la festa de Sant Antoni

Morella viu la festa de Sant Antoni

La representació de la Vida del Sant i la Cremà de la Barraca, actes principals de divendres

Al llarg del dia, majorals i col·laboradors han vestit de rames i malea la Barraca que cremaran aquesta nit

Amb la representació de la Vida del Sant (20.00 hores) dóna començament avui a Morella el Sant Antoni 2020. L’escenificació teatral tindrà lloc a la portalada dels Apòstols de l’Arxiprestal. Una vegada finalitzada, la Santantonada recorrerà els carrers de la localitat fins la plaça de Sant Miquel on cremarà la Barraca. Passada la mitjanit la Estudiantina (un passacarrer amb la Rondalla de la localitat) anirà fins la Casa Confraria on s’oferirà panoli als assistents, els quals, una vegada entrats en calor amb la degustació del panoli i aiguardent obsequiats pels majorals, participaran de les tradicionals ‘Albaes’, estrofes populars que són entonades per a la ocasió i relacionades amb la festivitat que es commemora.

Demà dissabte al matí s’honorarà a Sant Antoni amb una missa i una processó. Posteriorment, sobre les 13.00 hores, tindrà lloc el Retaule pels carrers de la localitat amb la participació de les Grupes i l’Associació Musical Mestre Candel. En arribar de nou a la Casa Confraria es procedirà a la benedicció dels animals.

La festa i la diversió segueix a Morella el dissabte de vesprada amb una mescla d’elements que caracteritzen i fan diferent el Sant Antoni morellà. Per una banda el Contrabando, on s’escenifica la persecució d’uns carabiners a uns maliciosos contrabandistes que enganyen als representants de la justícia fins que són detinguts i ajusticiats. També es representen moments de la vida al camp com l’Agostera, la llaurà i la sembrà, i l’agostera. La Cucafera de foc, un gran atractiu per als més menuts, també il·lumina la vesprada del Sant Antoni morellà.

2020-02-04T09:59:24+02:00 Gener 18th, 2020|Cultura, Festa, Notícies, Societat|