Les activitats del festival i acadèmia de música medieval i renaixentista han tingut molta participació

Aquesta vesprada tindrà lloc el concert de cloenda La dansa de la mort a les 19.30 hores al Convent de Sant Francesc

Aquest ha complit amb els protocols de neteja i seguretat marcats per les autoritats sanitàries

El Festival i Acadèmia de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella finalitza la seua novena edició aquesta vesprada amb el concert La dansa de la mort, com ja és tradicional. Cal destacar que aquesta edició ha estat marcada per la pandèmia de la COVID-19 i les mesures i protocols per a evitar-ne el contagi, encara així, ha sigut un èxit de participació en les diferents activitats i concerts que s’han celebrat des del 17 de juliol.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut “agrair l’esforç i dedicació per celebrar aquesta edició de l’Early Music Morella amb les dificultats i tasques extra que comporta” i ha “felicitat a l’organització perque, un any més, el festival ha sigut un èxit amb molta gent en tots els concerts del festival en els diferents espais de Morella”.

Carles Magraner, director artístic de Early Music Morella, destaca que “estem molt satisfets de la gran acollida, el públic no falla mai a Morella, que estan tenint els concerts i activitats que s’estan oferint en aquest any difícil i complicat per la crisi generada per la COVID-19 i per les víctimes, a les quals hem retut homenatge. En 2021 esperem haver deixat enrere un coronavirus devastador per a tothom i, en particular, per a la cultura”. Magraner assegura que “ja estem treballant per a una gran desena edició que comptarà amb prestigioses formacions, músics i artistes que ajudaran a projectar el festival i la seua acadèmia, encara més, en el panorama nacional i internacional”.

La present edició ha dirigit la seua proposta acadèmica a 100.000 músics d’Espanya, principalment de societats musicals, i ha ofert ajudes amb l’objectiu de facilitar a joves amb menys recursos econòmics l’accés a una formació d’excel·lència especialitzada al voltant d’un llegat musical de 800 anys. Aquestes iniciatives compten amb el suport de la Fundació Cultural Capella de Ministrers i la col·laboració de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CoESsM), la Fundació Baleària i l’Associació Àmbit.

En el vessant pedagògic, els alumnes han impulsat la seva formació amb intèrprets i artistes com Silke G. Schulze (alta capella i flauta de bec), Paloma Gutiérrez de l’Arroyo (cant gregorià), Marta Almajano (cant renaixentista i barroc), Marc García de Paz i Francesc Gamón (cor i direcció coral), Pablo Márquez i Atsuko Takano (orgue i clavicordi), Carles Magraner (viola de mà d’arc, viella i viola de gamba); en música tradicional han impartit classes Eduard Navarro (rondalla, instruments de llengüeta doble, dolçaines i cornamuses), Aziz Samsaoui (música modal i aràbic-andalusí, Kanun & oud); i Toni Aparisi (dansa i expressió corporal).

El festival potencia la seva vessant social i desenvolupa un programa de reinserció social amb personal reclús i exreclús a través de la cultura. No obstant, ha hagut de cancel·lar pel coronavirus el concert i els tallers didàctics per a xiquets i les actuacions a la residència de la Tercera Edat Sant Joan Baptista i al Centre de Dia.

Early Music Morella compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, Diputació de Castelló, Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), Acció Cultural Espanyola a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE), Turisme Comunitat Valenciana, Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), Universitat Jaume i (UJI), Associació d’Intèrprets i Executants (AiE), Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), Confederació Espanyola de Societats Musicals (CoESsM ), Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol (SEM-EE) i Associació Àmbit.

La dansa de la mort, concert de cloenda

Aquesta vesprada a les 19.30 hores al Convent de Sant Francesc tindrà lloc el concert de cloenda La dansa de la mort. Aquest és un acte ja tradicional en l’Early Music Morella en el qual participa l’alumnat i professorat junt amb grups locals. Aquest concert, dirigit per Carles Magraner, és una celebració festiva, multitudinària i coral, amb cant gregorià, polifonia, percussió i la participació de la Colla de Música Tradicional i l’espectacle dels Dimonis de Morella, que sempre tanca el festival.

Agenda

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Les Torres de Sant Miquel tornen a obrir-se al públic

Aquestes albergaran una nova exposició de cotxes a escala de la col·lecció que Manolo Querol va donar a l’ajuntament Morella ha iniciat la seua agenda del mes d’agost amb molta participació en els actes del diumengeLes Torres de Sant Miquel de Morella tornen a obrir...

Morella amplia les activitats turístiques amb una gimcana digital

Aquesta compta amb 12 proves al voltant de la Decisió del Papa Luna durant el Cisma d’Occident, les quals recorren diferents punts de la ciutat La Gimkana Digital Turística és una activitat familiar que utilitza el smartphone per a seguir les pistes i resoldre els...

XXXVIII Festival internacional de Música de Morella Ricardo Miravet

Diumenge 8 d’agost 20.00 h. Basílica Arxiprestal. Recital d’orgue a càrrec de Montserrat Torrent, Catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori de Barcelona, Premi Nacional de Música i Doctora Honoris Causa por la U.A. Barcelona. Dilluns 9 d’agost 18.00 h. Sala del...

Morella Negra en versió d’estiu per al 5 de juny

Avui han presentat el nou format Morella tuber aestivum, en el qual participaran Isabel Arranz, Carlos Quílez, Josep Maria Pijuan i Joan Miquel Capell Cal reservar les entrades de manera anticipada a través d’entradium.com La ciutat de Morella recupera, a poc a poc,...

X Early Music Morella del 16 al 22 de juliol

Divendres 16 de juliol 19.30 h. Santa Maria a càrrec de Capella de Ministrers, Cor de la Generalitat Valenciana, Dir. Carles Magraner. Església Arxiprestal de Santa Maria. Informació i venda d’entrades. 22.30 h. Tiranno Amor a càrrec de Marta Almajano i Pablo...