Ajuntament

CASA DE LA VILA, DEL CONSELL, CORT DE JUSTÍCIA I PRESÓ

 

Entre el passat i el futur

L’edifici de l’Ajuntament, una construcció del segle XIV, mostra del gòtic civil, llueix majestuós al nucli urbà de Morella. L’edifici era la Casa de la Vila, seu del Consell, Tribunal de Justícia i Presó.

L’Ajuntament de Morellan ha estat testimoni de fets històrics destacats, i compta amb el premi Europa Nostra 1997 a la recuperació arquitectònica del patrimoni, on les oficines actuals es combinen amb l’antic edifici, sense haver-ne malmès l’encant.

A l’entrada de l’Ajuntament veurem els quatre gegants (Seidia, Artal, Rosella i Abusaid). Amb més de 40 kg, es porten pels carrers de Morella, en algunes de les festes del poble.

A la planta baixa tenim l’antiga Llotja, actualment d’ús multifuncional. Al costat de la Llotja també hi ha la presó amb les masmorres de l’època, avui restaurada.

Sala del Consell

En aquesta Sala d’origen gòtic destaca la Creu de les tres testes coronades. Es tracta d’una creu esculpida en pedra que commemora les famoses “converses de Morella”. Trobada que va tenir lloc al claustre del Convent de Sant Francesc on van conversar Benet XIII, conegut com el Papa Lluna, Ferran d’Antequera i Sant Vicenç Ferrer, per intentar aconseguir l’abdicació papal de Benet XIII en el marc del Cisma d’Occident.

 Cort del Justícia

Lloc on es dictaminava justícia als presos. Els condemnats s’enviaven per una porta de dins de la sala que comunicava amb la presó, situada just a sota de la Cort del justícia.

 

Actualment, aquestes sales gòtiques són l’escenari permanent d’exposicions artístiques, esdeveniments culturals, congressos i altres esdeveniments. *Consulta la programació de les exposicions a la Tourist Info. 

Imagen de archivo

Agenda

[tribe_events_list limit = “8”]

Torna Morella negra com la trufa

La vuitena edició del festival gastro-literari recupera el format complet amb la degustació de pinxos per a acompanyar les taules i activitats L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 3 de març a les 19.30 hores al Teatre Municipal Jon Sistiaga, Mercedes Rodrígo,...

Morella celebrarà Carnestoltes 2023 el 25 de febrer

Aquesta festa tradicional recupera la programació completa amb les desfilades de disfresses i actuacions musicals Les activitats infantils comencen a les 16.00 h amb cercavila des de la Plaça Colom i inflables, xocolate i prima a l’Espai Firal La ciutat de Morella...

Les 20 jornades de la trufa Morella-Els Ports arranquen el divendres

Menús especials, visites temàtiques, tallers i el festival literari Morella negra com la trufa omplin l’agenda fins al diumenge 12 de març La inauguració tindrà lloc el divendres 27 de gener a les 19.00 hores a l’ajuntament amb la presentació de totes les activitats,...