Herbeset

Herbeset, situat a uns 15 km de Morella, és junt amb Ortells, Xiva i La Pobleta, una pedania de Morella. Aquestos nuclis de població no posseeixen Ajuntament propi i pertanyen administrativament a la ciutat de Morella.

Herbeset limita amb el terme municipal d’Herbers al nord, en la Dena de la Font d’en Torres al sud, amb el terme de Castell de Cabres a l’est, i amb la dena de La Pobla d’Alcolea i la dena dels Castellons a l’oest.

És la més antiga de les aldees que hi ha en el terme de Morella, encara que el seu origen és desconegut. En el Diccionari geogràfic, estadístic i històric de Pasqual Madoz (1845) apareixen registrats 18 veïns. A més, Madoz destaca l’activitat agrícola del poble en blat i crespells, així com cert ramat de llana.

Imagen de archivo

Es tracta d’un poble menut, però molt bonic, situat en l’entrada al parc natural de la Tinença de Benifassà, en un paratge natural de muntanya, d’espectacular bellesa, que li aporta un atractiu especial.

Des de la carretera d’accés ofereix una imatge amb molt d’encant, la seua silueta mostra unes poques cases apinyades en l’Església de Sant Miquel al punt més alt, a on destaca la bellesa de la seua porta romànica.

Actualment, Herbeset es troba deshabitada, no viu ningú de manera permanent, però s’han restaurat algunes cases com a residència d’estiu i conte també amb dues cases de turisme rural, Casa de la Mestra I i II. La gestió pertany a la central de reserves Cases de Morella.

Per a informació y reserves:
CASES DE MORELLA
tel. 964173117
info@casesdemorella.com

Té com a punts d’interés, el cementeri i l’Església de Sant Miquel, festivitat que se celebra a finals de setembre, donant un poc de vida als seus  carrers normalment deshabitats.

Imagen de archivo

Rutes de senderisme

La seua situació en plena natura invita a gaudir de la muntanya. Es poden realitzar diferents rutes de senderisme.

El GR-331 comarcal, un Camí de Conquesta, aplega i ix d’Herbeset amb dues etapes. L’etapa 9 entre Morella i Herbeset i l’etapa 10 entre Herbeset i Castell de Cabres. A més existeix un PR, PR CV-373, que uneix Herbeset amb el mont públic de Pereroles.

Informació de les rutes de senderisme en aquest enllaç:

SENDERISME HERBESET 

Imagen de archivo

Agenda

[tribe_events_list limit = “8”]

Torna Morella negra com la trufa

La vuitena edició del festival gastro-literari recupera el format complet amb la degustació de pinxos per a acompanyar les taules i activitats L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 3 de març a les 19.30 hores al Teatre Municipal Jon Sistiaga, Mercedes Rodrígo,...

Morella celebrarà Carnestoltes 2023 el 25 de febrer

Aquesta festa tradicional recupera la programació completa amb les desfilades de disfresses i actuacions musicals Les activitats infantils comencen a les 16.00 h amb cercavila des de la Plaça Colom i inflables, xocolate i prima a l’Espai Firal La ciutat de Morella...

Les 20 jornades de la trufa Morella-Els Ports arranquen el divendres

Menús especials, visites temàtiques, tallers i el festival literari Morella negra com la trufa omplin l’agenda fins al diumenge 12 de març La inauguració tindrà lloc el divendres 27 de gener a les 19.00 hores a l’ajuntament amb la presentació de totes les activitats,...

Morella encén les llums de Nadal

A les 20.15 hores començarà la gran festa amb la Perkutada des de Sant Miquel Primer tindrà lloc la concentració Morella amb Ucraïna amb lectura d’un manifest contra la guerra Morella entrarà plenament en la temporada de Nadal amb la festa d’encesa de la il·luminació...