A les 20.00 hores al Convent de Sant Francesc tindrà lloc el concert inaugural Música Grotesca

El dissabte serà el tradicional Bureo a les 20.00 hores a la plaça de bous amb entrada gratuïta com a novetat d’aquesta edició

Early Music Morella rebrà el Premi Anual d’ASETMICO per l’impacte socioeconòmic que genera a Morella i Els Ports

La IX edició del Festival i Acadèmia Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella comença aquesta vesprada amb el concert inaugral Música Grotesca. Aquest serà a càrrec de Capella de Ministrers, Carles Magraner i Toni Aparisi a les 20.00 hores al Convent de Sant Francesc. Aquest festival s’ha convertit en un esdeveniment marcat al calendari cultural de la ciutat amb concerts, conferències i activitats fins al 23 de juliol. A més, demà tindrà lloc el tradicional Bureo a la plaça de bous amb entrada gratuïta com a novetat d’aquesta edició del festival.

Cal destacar que totes les activitats d’aquest festival segueixen els protocols i mesures de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat per a evitar el contagi de la COVID-19. Així, es garantirà la distància social en els concerts i conferències.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que  “Early Music Morella és un festival molt important per la qualitat dels i les músics que ofereixen uns concerts espectaculars en uns escenaris únics que ens fan viatjar en el temps fins a l’època medieval”. L’edil ha explicat que “aquest any tot està marcat per la COVID-19 i, per tant, totes les activitats seguiran els protocols de seguretat i higiene per a evitar el risc de contagi”. També ha remarcat que “Early Music Morella és un revulsiu socioeconòmic a la ciutat amb la visita del professorat, alumnat i públic del festival i acadèmia durant els dies que transcorre”. Finalment, Rocío ha volgut animar a “participar en aquestes activitats, amb prudència i seguretat, i disfrutar de la cultura a la nostra ciutat”.

Cal recordar que Early Music Morella combina la música i instruments antics amb els espais i monuments de la ciutat. Així, aquest festival permet disfrutar de la cultura en entorns únics com el Convent de Sant Francesc o la Basílica Arxiprestal de Morella. Així, en aquesta edició destaca també el Bureo que tindrà lloc el dissabte a la plaça de bous amb entrada gratuïta. Aquesta és una activitat a l’aire lliure on la música i dansa tradicionals agafaran el protagonisme.

D’aquesta manera, l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO) ha concedit el Premi Anual a Early Music Morella pel seu impacte socioeconòmic a la capital dels Ports. L’entitat, que agrupa fonamentalment a professionals del sector serveis i desenvolupa la seva activitat en la província de Castelló, està presidida per Eva Sariñena que lliurarà el guardó a Carles Magraner, director artístic de festival, el 20 de juliol.

Programació de l’Early Music Morella

La novena edició de l’Early Music Morella començarà el divendres 17 de juliol amb la conferència inaugural Europa, un continente musical a càrrec de Senén Florensa a les 18.00 hores al Teatre Municipal. A continuació, tindrà lloc el primer concert, Música Grotesca a càrrec de Capella de Ministrers i Carles Magraner al Convent de Sant Francesc a les 20.00 hores i el concert Al son de la danza d’Atsuko Takano a l’església de Sant Joan a les 22.30 hores.

El dissabte 18 de juliol se celebrarà una taula redona amb el títol El patrimonio musical y su comunicación en el s. XXI moderada per Juan Ángel Vela del Campo a les 18.00 hores al Teatre municipal. A les 20.00 hores hi haurà Bureo a la Plaça de Bous i concert La Dama del Unicornio al Convent de Sant Francesc a les 22.30 hores.

El diumenge 19 de juliol l’activitat començarà amb el concert A las armas: bajo el estruendo de la batalla amb l’orgue històric de Turull a la Basílica Arxiprestal de Morella a les 13.00 hores. A les 18.00 hores, conferència de Toni Aparisi Danzas europeas del Renacimiento. Finalment, a les 20.00 hores, Il Festino al convent de Sant Francesc.

El dilluns 20 de juliol hi haurà la conferència Canto Gregoriano. De los neumas a la voz de Paloma Gutiérrez del Arroyo a les 18.00 hores al Teatre Municipal. A les 20.00 hores, concert Tañer de Gala a l’església de Sant Joan.

El dimarts 21 de juliol tindrà lloc l’última de les conferències, Preámbulo Alfonsino, instrumentos para un centenario al Teatre Municipal a les 18.00 hores a càrrec de Jota Martínez. A les 20.00 hores, concert Los albores de la seconda prattica a l’església de Sant Joan.

El dimecres 22 de juliol a les 20.00 hores, European Polyphony al Convent de Sant Francesc i Confluències al Teatre Municipal.

Finalment, el dijous 23 de juliol, concert Bassa Capella al Teatre Municipal a les 12.00 hores i la Dansa de la Mort com a concert de cloenda al Convent de Sant Francesc a les 20.00 hores.

Agenda

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Les Torres de Sant Miquel tornen a obrir-se al públic

Aquestes albergaran una nova exposició de cotxes a escala de la col·lecció que Manolo Querol va donar a l’ajuntament Morella ha iniciat la seua agenda del mes d’agost amb molta participació en els actes del diumengeLes Torres de Sant Miquel de Morella tornen a obrir...

Morella amplia les activitats turístiques amb una gimcana digital

Aquesta compta amb 12 proves al voltant de la Decisió del Papa Luna durant el Cisma d’Occident, les quals recorren diferents punts de la ciutat La Gimkana Digital Turística és una activitat familiar que utilitza el smartphone per a seguir les pistes i resoldre els...

XXXVIII Festival internacional de Música de Morella Ricardo Miravet

Diumenge 8 d’agost 20.00 h. Basílica Arxiprestal. Recital d’orgue a càrrec de Montserrat Torrent, Catedràtica emèrita d’orgue del Conservatori de Barcelona, Premi Nacional de Música i Doctora Honoris Causa por la U.A. Barcelona. Dilluns 9 d’agost 18.00 h. Sala del...

Morella Negra en versió d’estiu per al 5 de juny

Avui han presentat el nou format Morella tuber aestivum, en el qual participaran Isabel Arranz, Carlos Quílez, Josep Maria Pijuan i Joan Miquel Capell Cal reservar les entrades de manera anticipada a través d’entradium.com La ciutat de Morella recupera, a poc a poc,...

X Early Music Morella del 16 al 22 de juliol

Divendres 16 de juliol 19.30 h. Santa Maria a càrrec de Capella de Ministrers, Cor de la Generalitat Valenciana, Dir. Carles Magraner. Església Arxiprestal de Santa Maria. Informació i venda d’entrades. 22.30 h. Tiranno Amor a càrrec de Marta Almajano i Pablo...