PR-CV 216 Morella – Xiva

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Sortim de Morella per la Porta de Sant Miquel en direcció a l'aqüeducte medieval. Passant per sota de l'arc de l'aqüeducte, seguim recte per l'asfalt, per on indica camí tallat, cap al segon tram de la mateixa.

A l'arribar, trobem un pal indicador que ens desvia a l'esquerra per un assagador. Seguim aquest camí en pujada, amb molta pedra solta. Quan acaba la primera pujada, el camí baixa una mica i segueix planejant. Ens trobem una cruïlla amb una pista tancat per una tanca per al bestiar. Creuem la pista i seguim recte seguint les marques de PR. Passem prop d'un pou, a la nostra dreta. La senda torna a pujar.

A la part alta d'un coll el camí segueix. Uns metres més endavant es desvia a la dreta passant per sota d'una tanca de bestiar. Hi ha un pal que indica el canvi de vessant de la muntanya. Descendim en ziga-zaga travessant un petit bosc de pins. Arribem a un assagador que seguim i que discorre al costat de la Masia de Carceller que queda a la dreta i que hem de vigilar, ja que pot haver guanyat solt. Ens trobem la capçalera d'un barranc que seguim per l'esquerra. Després de travessar dues porteres passem al costat de la Masia abandonada de Millora, seguint el marge esquerra del barranc. El camí va seguint el contorn del barranc que, a mesura que avancem, aconsegueix major profunditat. Ja es pot veure Xiva i a el fons de barranc, en el naixement del riu Xiva, l'ermita del Roser. El camí va descendint fins arribar a al poble.

No items found